100 fok
Wuyi yan cha szikla oolong kis bambuszerdő rou gui (fahéj)
A Wuyi Shan szikla oolongok eredeti termőhelye öt (vagy még több) belső terület (ezek közös neve a San Keng Liang Jian)
A legismertebb ezek közül
A Rou Gui, akárcsak a Shui Xian nagyon érdekes eredeti fajták, egyszerre adják a legolcsóbb, legközönségesebb, igazinak hazudott oolongokat és kivételes gazdag, finom Zheng Wei szikla oolongokat.
Nem mindegy, hogy az ember pár ezer, vagy sok tízezer forintért jut teához. Akármit is mondjanak, a fahéj mégis CSAK fahéj. Sokan megszagolják és tovább is mennek, mert a fahéj CSAK fahéj. A Rou Gui fajta és vele a fahéj, mint azonosító eszköz, igen elterjedt a WUYI shan peremterületein is, mert könnyen magyarázható, befogadható, felismerhető illat-íz. Az újonnan érkezettek örülnek, mert végre felismernek egy tea fajtát, ami ugyanúgy néz ki, mint a többi, de legtöbben ennek ellenére nem értik, tulajdonképpen milyen illat-íz a fahéj?
A cserzett bőrű szikla oolong ivók évtizedek óta kialakították a saját azonosító rendszerüket és már a száraz teából nem is szólva az öntetről nyugtázzák a fahéj megérkeztét. De itt még nem is igazán arról van szó, hogy felismerjük-e, vagy sem a fahéj illatát-ízét. A fahéj ugyanis egyfajta fűszerességet jelöl, ami magában foglalja nemcsak a fahéjat, de az ánizst, borsot, csillagánizst, a friss babér illatát és sok minden mást. Amikor a Rou Guit megalkották, mi pedig örökítjük ezt a tudást, akkor tulajdonképpen az életünket megszépítő fűszerességről, fűszerezésről beszélünk, erre kell emlékeztetnie a Rou Gui fahéj aromáinak. Az olcsóbb Rou Gui édes fahéjat fog mutatni, a drága pedig - ahogy lenni szokott - kifinomult gazdagságot, hosszú utóízt mutat.
Kis bambuszerdő az eső után, orchideák egy zöldülő völgyben, a lótusz tiszta, frissítő színei a fülledt nyárban, a reggeli harmat a hegyekben, bomló virágok; és még tovább, egy emlék, egy színházi emlék, amikor a főszereplő még nem jelent meg a színpadon, de már halljuk a hangját és elképzeljük, nemcsak őt a színészt, de a karaktert is, akit alakít.
A Niu Lan Keng fahéj területei mély V alakú, sötét, párás völgyben várják a csak pár órára feltűnő napsugarakat.
A termelő: Hu úr (teljesen kézzel készített tea)
Származási hely: Kis Bambusz Erdő Wuyi Shan, Fujian.
Szedés 2022.04.28
szedési sztenderd: kis, kinyílt puha levelek napos időben szedve.
Alaptea feldolgozása: 11.5 óra
Készre dolgozás:
Válogatás: 2022.05.19
Nedves sütés (szárítás): 2022.05.26 2x 30 perces menetben
Első faszenes sütés 2022.07.08 9 óra 30 perc
Második faszenes sütés: 2022.08.08 9 óra 30 perc
清则幽远,锐则浓长 Tisztaság a távolban, éles, erős és hosszú