Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A sárga teák ránézésre semmiben sem különböznek a zöld teáktól. Aztán felöntve rögtön érezhető a különbség. A hosszú órákon át "faszénen dunsztolt " tea hosszú, kemény, állhatatos ízű, visszafogott erővel. Az egyetlen tulajdonképpeni sárga tea a Jün Shan Yin Zhen, de az elmúlt évszázadokban jónéhány más teavidék megteremtette a maga sárga teáját, így a szecsuáni, zhejiangi és anhui területek teagyárai is.Ezek hivatalos megnevezése a huang ya - sárga rügy. Mind nagyon jó minőségű gourmet teák és természetes módon a vidék egyébként szokásos teakészítési módszerét foglalják "sárga keretbe". A mengdingi huang ya például megszólalásig hasonlít a többi borsóhéjszerű, vibrálóan zöld egy tűs rügyteához, de ízében ott lesz ez a furcsa zárkózottság. Ugyanígy Anhui nyugati részen a Huo hegy környékén, a Guapiannak otthont adó Dabie hegység központi magaslatán, távol a teakereskedők zajától létezik egy kis sárga tea termő terület, ami mintha a Mao Feng köpönyegéből bújt volna ki, aztán ízlelés után rájövünk, hogy mégsem. A szűken vett Huo Shan elsődleges terméke a tea, aminek gyártási technológiáját 1972-ben elevenítették fel sok évtizednyi csend után. Nagyszerű, élénkzöld-sárga színben játszó finom tea, ami köszönhetően a viszonylagos ismeretlenségnek nagyon jó árban kapható. Így hát az ár nem mindig a minőség tükre és ez igaz a drága és az olcsó teákra is.
Belépő a sárga teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.