Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, 5-7 gramm teát, előmelegített teaszettet. A rooibos teát legfeljebb kétszer lehet felönteni, 5-7-8 perces felöntéseket javasolunk, de tulajdonképpen semmiféle bajt nem okoz, ha egyáltalán nem szűrjük le, hanem folyamatosan, ahogy fogy, felöntjük.
A teát tartsa lezárva napfénytől védett, hűs helyen.
Ez a tea BIO minősítésű, azaz minden tekintetben vegyszermentes művelésből származó rooibos, szicíliai mandarinhéj, narancslevél és narancsvirág keveréke. Különösen légúti és gyomor fertőzések, gyulladt állapot kellemes ápolója.
A rooibost csak nálunk nevezik vörös teának elbitorolva ezzel a fekete tea eredeti kínai nevét, de meg kell adnunk magunkat a változó nyelvnek. A rooibos Dél-Afrika nyugati partvidékén egy kisebb hegyes területen, a Cedelberg régióban félsivatagi körülmények között, természetesen növő, vagy termesztett Aspalathus linearis nevű alacsony növésű, egyenes szárú bokor, aminek helyi neve a rooibos annyit jelent "vörös bokor". A rooibost szedés után megtörik, ekkor a teához hasonlóan átalakul, oxidálódik és vörössé válik. Oxidáció nélkül a rooibos eredeti zöld rooibos marad, ami némileg költségesebb és eltérő összetételű teát ad. A rooibos nem tartalmaz koffeint és tannin tartalma is alacsony. Magas viszont a polifenol, flavanol és flavon tartalma, ami a teához hasonlóan egészséges itallá teszi. Ma a rooibos különböző ízesítésekkel a gyümölcsteák alternatív teája és azokhoz képest aktívan hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.. Sajnos különféle kutatások egybehangzóan azt jósolják, hogy a globális felmelegedés a következő században a rooibos eltűnését fogja eredményezni.