Elkészítéséhez használjon 85-100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Nem a kínai datolya, a jujuba fájáról szedték a leveleit, hanem a vad jujuba fa nevű falu határában növő 2-300 éves vad teafákról. Suan Zao Shu falu nehezen elérhető magashegyi falu Jinggu területén az 1500-1800 méter magas Longtang hegységben. A hegységet a Déli-Kapu Völgy, a Kis Király és a nehezen járható Nagy Király völgy határolja el Jinggutól. Két teatermelő falu tartozik ide, az egyik neve a Vad jujuba fa falu, amit a Yi kisebbség tagjai népesítenek be. Jinggu városából legalább két óráig tart az idetartó út. maga az út, aszfaltos, majd földút a falu előtt 5 kilométerrel eltűnik, a maradék távolság egy ideig terepjáróval, majd már csak gyalog járható be. A falu 1800 méter magasan fekszik, határában 350 hektáron 50 éves kisfák és vastagtörzsű 400 éves fák is élnek. A falu nevét arról kapta, hogy a helyiek szerint az itt termő tea gyümölcsössége a kínai datolya ízét idézi.
A tea legfőbb erénye a kiegyensúlyozottság. Nyílhegyszerű, középre tartó erős Jinggu íz, amit gyümölcsök és méz vesz körül, elég hosszú, hullámzó hui gannal. A levelek nagyok és bársonyosan puhák.