Elkészítéséhez használjon 90 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang (Yiwu hegyi tea király) sheng puerh tea. A Cha Wang megszokott elnevezés a teákon így a puerh teákon belül is, csúcsminőséget, legjobb teát jelöl. Chen Yuan Hao 陈远号 (Ősi, távoli teák kereskedője) egy tajvani kerekkedő és teamester Mr Chen Huaiyuan márkája, aki főleg puerh teákkal foglalkozik és nagy hírnevet vívott ki magának a puerh világán belül a kínált teák megkérdőjelezhetetlen minőségével. Ő maga több beszélgetésben
Az elmosás ha kell egyáltalán, csak leheletnyi legyen 85 Co fokon. Az öntet méregsárga kitartó, finom orchidea illatú. Az íz egész egyszerűen krémes virágos méz, méz és méz. Nincs egy csepp fanyarság, hevesség sem benne, tapasztalt puer fogyasztóknak meghökkentő ez az édesség, puhaság, nőiesség. Az erő persze ott van, hogyne lenne, de itt nem az erőből kell kihámozni a nehezen megnevezhető zsibbasztó ízeket és karaktert. Nagyon erős tea, érdemesebb kisebb adagokkal kezdeni és más teát nem tenni mellé aznapra, persze ez egyénileg is változhat. |