Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
2013 Yong Pin Hao Bulang-hegyi sheng puerh tea. Minden teagyártónak megvan a saját teamestere és stílusa, amiről ivás közben csukott szemmel is felismerhető. A Yong Pin Hao teáinál a teljes, szájban körbenérő test, a finom, parfümös felépítmény és a kiegyensúlyozott erő jellemzi ezt a stílust. A teák borítása másfél évtizede ugyanaz, csak a legszükségesebb információval. A teák jellemzően Yiwu single estate és blend teák egyrészt, és egyéb területek blendjei másrészt. Ez a tea egy Bulang hegyi blend, az ivás közben fel-feltűnő a vidék teáiból már valaha kóstolt jegyekkel. A teának kevés illata van, még a felmelegített kannában is némán lapul. Az öntet illata viszont már aromák sokasáságát dobja az ég felé, főleg friss és érett gyümöcsökét, míg az öntetet ízlelve el em terül a szájban a sárgabaracklekvár. De minden feltűnő íz csak egy, a másikat váltó mellékszereplő, nincs is igazi főszereplő, így tizenegynéhány felöntés a szereplők számolgatásával telik, ami kifejezetten szórakoztató. A Bulang hegység teái erősek, és kesernyések, ilyen elegáns tálalását rég nem ittam. Viszont mivel bizonytalan a jövő, jól bevásároltam belőle.