Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
勐海大益乔木
2013 Menghai Dayi Qiao Mu - magastörzsű. magashegyi vad teafák. Sokszínű tea, eddig mindig más arcát mutatta. Kicsit füstös az eleje, a Bulang-hegyi központban akkor még hátra volt a modernizálás. Tavaszi első szedés, így is áprilisra lett kész, magasan és vad teafák házatáján később van tavasz. Kínai szaklapokban azon morfondíroznak, hogy kétségtelenül jó az alapanyag, de a magashegyi terroirhoz képest lágy a végeredmény. Havi fixért szívesen egy irodából szívesen rábólintok, de köröttem többen is kidőltek ettől a teától.
A Menghai Teaüzem a puerh arany korszakában nagyrészt nem ültetvényes alapanyagból dolgozva legendás teákat készített, amelyek ma már a gyűjtők közül is csak a legtehetősebbek vitrinjébe kerülhetnek. Közben a teljes termesztési és gyártási folyamatban kidolgozták a puerh tea gyártás standardjait, de a gyár továbbra is mindenki számára elérhető árkategóriákban mozgott. 2004 után az új puerh korszakban a gyár reputációja sok újszerű, specializálódott kis és nagyüzem konkurrenciájának köszönhetően csökkent. 2010-től kezdődően a gyár alkalmazkodva az új piaci körülményekhez, vélhetően főként termesztett teára támaszkodva fenntartja a régi, klasszikus recepteket, de új high end teákkal is megjelent. Ez is egy ilyen tea, és bízvást állíthatjuk, hogy semmivel sem marad le a tajvani gyűjtők magas minőségű teái mögött. Így most először kóstolhatunk igazoltan válogatott, nem ültetvényes, vad alapanyagból készült Menghai Teaüzem teát. Ízlelgetve főként Bulang alapanyagnak tűnik.