Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Menghai Teaüzem Dayi márkájának 1993-as receptje nem gourmet teának, hanem átlagos minőségű, nagy tömegben gyártott teának készült. Az évek során megszületett kiadásai aztán a shu puerh készítés standardjává váltak, Menghaion kívül is. Így lett a tömeggyártásból mindenki által keresett magas minőség. 2005-ös tuochái már ritka kincsnek számítanak. A nyers zöld puerh íz bársonyos, sötét, sűrű, finom teába alakult át. Tiszta, ragyogó, gazdag íz, erőszakos, túlzott erő nélkül. Tökéletes tea érlelésre, tökéletes kávépótló.
Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Olajos, sűrű, édes öntet - ez volt a tizedik 150 ml |