Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Ha lehet, lebeszélem a vásárlókat a leveles puerh használatáról. A formából letört darab felöntése több hasznot hoz. Lassabban adja meg magát, több felöntést ad, általában olyan teák keveréke, amik erősebb teákat is tartalmaznak, így jól viszik hátukon a blendben résztvevő többi teát. Az érés területén az előnyök már behozhatatlanná válnak, leveles formában a puerh egészen más ütemben és formában érik. Ráadásul a puerh piac leveles teái, különösen az utóbbi két évben elég rapszodikusak, nehezen követhetőek, újabban már mindent, ami raktáron maradt, inkább lepréselnek, nagyobb a hozzáadott érték, a márkához való társítás lehetősége. Egy leveles mindig leveles marad, hiába mondjuk rá, hogy ilyen, vagy olyan. Ettől függetlenül vannak kitűnő sanchák és vannak, akik szeretik néha leveles puerh teákkal frissíteni a választékot. Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>> Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán. Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük. Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |