Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2016 Menghai "Dal a lótuszhoz" Vagy talán a lótuszról? Érezték már a lótusz iszapos, édes illatát? Mert sáros, az elején még fás jegyek emlékeztetnek ennek a teának a születésére, ami nedves, párás, felhalmozott tea-dombokban történt. Hamar kitisztul és ekkor már nagyon sima, folyékony, meleg, és őszi íz. A felgyorsult fogyasztás és fogyaszthatóság jegyében ma már a friss teákhoz is enyhén érlelt alapanyagot használnak. Érdekes, jól iható tea. |
A Zhi Ming Du (Tea Értők) Teaüzem 2010-ben szedett első, harmadik és ötödik osztályú levelekből fermentált és 2011-ben préselt shu puerh teája Run (mint a jáde) névvel. Bársonyos mélysötét öntet. |