Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid, pár másodperces elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Menghai Dayi Bai Lin Jin Zhen
A Menghai Teaüzem Dayi márkájának prémium shu puerh teája. Eddig kétszer adták ki 2005-ben és 2007-ben, ez utóbbiról itt írtunk. 2005-ös első kiadása komoly díjakat nyert. A tea kizárólag fiatal rügyekből áll, teljes textúrájú, de már bársonyos, nem éget és nem kaparja a torkunkat. Biztos befektetés. |
Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>> Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán. Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük. Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |