Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Melyik yunnani táj adja a legjobb shu puerh teát?
Menghai? Talán, de a kizárólag rügyekből álló lepényei túl erősek. Dali és a Xiaguan? Talán, de kissé fűszeres, van akinek nem ez az igazi.
Nannuo? Hát igen ez jó kompromisszum lehet, de Nannuo teákat shu puerhnek készíteni.... pocsékolás. Yongde? Igen, Yongde járható út.
Sőt, Yongde teái a leginkább emészthető és érthető shu puerhek. Ez itt a Yongde Xian Xin Wen Cha Chang, vagyis a Yongde tartománybeli
Teaüzem rügyteája. Elől-hátul rügy, aranyló, finom és erős, kerek és bársonyos. Minden lepény külön színű csomagolást kapott,
ötöt, mint öt szín, öt íz és öt elem.
Minden lepény a hagyományoknak megfelelően 357 gramm súlyú.
Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Yong Zhen, azaz Yongde tartományból származó tű = rügy tea.