Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Mindig le vagyunk maradva ezekkel az évekkel. Mire az aktuális, "zodiákus teák megjelennek, már vége is van, utána meg csak nézzük és már nem is emlékszünk, mikor volt és melyik a kígyó, kecske, majom éve. Az aktuális jegyre utaló teák általában a magasabb minőségű osztályba tartoznak, és drágábbak is.
A Menghai Teaüzem 2015-16-os majom teája is ilyen tartalmasabb tea. Ivása és felfedezése jó feladat a fiatal sheng divathullámán szörfözőknek. Bárki, akinek egy kis tapasztalat van, felismeri a tea felszínén, illatán és ízén a Bulang erejét, a Bada orchideáit, a Mengsong testességét. A lepényt 2014-15-ös teákból préselték. Nagyon tartalmas, erős, mégis kiegyensúlyozott tea, kezdeti füstösséggel, ami gyors kommentelésre készteti a Csiga Teakör Teakolbász szekcióját, ám hamar kiderül, hogy ez mégsem Majomkolbász, hanem érlelésre való tea emlék, emlék-tea. A következő Majom évére biztosan emlékezetessé kerekedik.