Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A teavirág teaként való elfogyasztása nem különös passzió, hanem bevett szokás. A tea késő ősszel bontja ki virágait, ebben a 200 grammos lepényben 1:10 arányban keverték Jingmai hegyi tavaszi vad puerh levelekhez. A virágok is vad tea pédányokról származnak. A tea neve 花枝俏 virág a tavaszi ágon. Természetesen a természet energiáit szárított teavirágban tárolni nagy befektetést és munkát igényel, a virágot csak a fa károsítása nélkül válogatva lehet szedni, a szárított virág tömege pedig alig egy nyolcada az eredeti tömegnek. A tea jól és szépen érik, de nehéz megvédeni a kártevőktől. Természetesen finom, mézes, édes. |
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>> Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán. Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük. Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |