Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2013 Menghai 7742 301 kora tavaszi sheng puerh tea. A nagyon illatos, lazán préselt tea a klasszikus 7542 korai újraértelmezése, kicsit összeszorítva annak tág határait a fiatal rügyek és az érett levelek között. Ezen túl a 7742 sokkal kisebb, alig tizedakkora darabszámban kiadott tea, ezért a piacon hamar a ritkaság kategóriába kerül. A teát 2006-ban és 2007-ben adták ki ezelőtt. Ez a tea összességében fiatalabb levélosztályból áll, emiatt karaktere is erőteljesebb. A Menghai Teaüzemnek jelentős termesztő bázisai vannak a Hat Híres Teahegységben, ez a tea ilyen ültetvényekről származik. Kiegyensúlyozott, jelentős test, gyorsan a szájba érkező ízek. 10-12 felöntést erővel, ettől többet már csak édességgel kiszolgáló tea. Jó befektetésnek számít.
Kiadásai:
2005
2006
2007
2013
2015
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.