Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Ping Xin Wang Fu Sheng Tai Cha Chang 云南平西王府生态食品有限公司 (császári palota teaüzem) egy yunnani templom és palota nevét viseli, egyebekben egy lincangi teaüzem, ami helyi ökológiai teakertekből származó teákat dolgoz fel. Ez azt jelenti, hogy őshonos fajtákat nevelnek természetes körülmények között. A kilós téglát Malajziában érlelték pár évig, ami kétségtelenül nyomott hagyott rajta. A levelek egységesek, az öntet erős, mély teát ígér, ehelyett kétszeri elmosás után elkezdve egy nagyon jól iható, kellemes, nedves ízű, a korty elején sima, csak később virágosodó teát kapunk.