Olyan mint a Chianti szalmába csomagolt butykosa, vagy mint valami matyó szuvenír, pedig a bambusznak itt igenis fontos funkciója van. A vad fákról szedett teát a bambuszba tömik, majd nagy odafigyelés mellett parázson besütik, hogy ne fermentálódjon. Az elkövetkező években a bambuszban és a teán természetes körülmények között meglévő gombák és mikroorganizmusok át fogják alakítani, egyre finomabbra fogják érlelni a teát. A Yi Wu lágy, finom, fűszeres, egészében véve több, mint kitűnő tea. Egy bambusz nettó tea súlya kb. 200 gramm. A bambuszok nem egyformák. A bambusz igen szuggesztív megjelenésű, kb. 60 cm hosszú és 4 cm átmérőjű. A tea különlegesen finom. Nagy év nagyon jó teája.
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
|