Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Ezüst Dayi név alatt adta ki a Menghai a 2006-os tavaszi, napon szárított maocha tételeinek egy részét. 2007-ben nem adtak ki klasszikus recepteket, hanem kora tavaszi, széles levelű és ezüst levelű teákat préseltek le. Ebben az értelemben az ezüst Dayi a Menghai exkluzív márkájának egyedi kiadása. Ezek a tételek azért jók, mert nem ismétlődnek, csak egyszer vannak. Erős, éles, virágos fémes ezüstös tea.
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.