Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2000 előtt a Xiaguan teái a CNNP logója alatt jelentek meg. A 2000 utáni időszak első és legemlékezetesebb teája az aranyszalagos tuocha csak pár évig élt. 2003-ban a fenti papírban, de műanyag csomagolásban mutatták be a cég daru márkájának te-ji, azaz különleges minőségű tuocháit. 2004-ben a tea külön dobozt kapott, ez lett ez a bíbor tuocha. Legendásan jó tea, ami mára mélyen bársonyosan ihatóvá érett. A többi Xiaguanhoz képest nagyon illatos, ízben gazdag, erejében visszafogottabb, lágy, kellemes. Ha erősebbet kíván, keresse az aranyszalagos tuochát, vagy a 2008-as kiadásokat.
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Balra az őszi sheng, jobbra a teji