Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csapott evőkanálnyi, 4-5 gramm teát. Készítsen egy 10 perces felöntést, majd még kétszer öntse fel.
A kinotto narancs kicsi, töpörödött, meglehetősen érdektelennek tűnő gyümölcs. Ha narancs módra meghámozzuk és megpróbáljuk megenni, nem fog különösebben nagy élményt jelenteni, az illata viszont órákal később is ott lesz a kezünkön. A kinotto a legfinomabb és legerősebb illatú narancsféle. Kisebb példányaiban a napon szárítva érlelik a teát, itt viszont egy jó minőségű, nagy szálú érlelt puerh mellé keverték. A tea összetétele:
|
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.