Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Chang Tai Hao Tong An Cha Hang sheng puer tea. Jellegzetes, nedvesen érlelt Bulang-hegyi alapteából préselt sheng puerh tea. A trópusokon, vagy Dél-Yunnanban, esetleg nedves, párás körülmények között tartott puerh teák jóval gyorsabban érnek, azt mondják, hogy kétszeres az érés érzete. Különbséget kell tenni a természetes mkörülméynek között Dél-Yunnanban, a természetes körülmények között, Hong Kongban, vagy Malajziában és a mesterségesen nedvesen érlelt teák között. Ez utóbbiak, ha nem kellő odafigyeléssel gondozzák, kellemetlen meglepetést tartogathatnak. Összességében a nedvesen érlelt teák ízének belépője gyors, de gyorsan elvékonyodik, viszont fiatalabb teák esetében is megajándékoz ezzel a földes, karamellizált öreg édességgel is. Ez tényleg ízlés kérdése, az, hogy csak pár ilyen teát tartunk, jellemző a piacra is. Kifejezetten nedves érlelésű ez a tea, továbbá a 2004-es Xiaguan Teji és a 2003-as Chang Tai Hao tea.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.