Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Puerh nyelvlecke következik. Ez a tea a Chang Tai Hao Yi Chang Hao 易昌号 Yiwu Zheng Pin nevű teája. A Chang Tai Teaüzem 昌泰, aminek oly sok teáját próbáltuk és szerettük 1998 óta működik. Prémium teákat kiadó márkája a Yi Chang Hao (az iwu, a Changtai és a Hao szavak összevonásából). A Yiwu Zheng Pin Yiwu hegyi rügyek tea két kiadást ért meg ezzel a csomagolással. A tea 150-200 éves vad teafák kora tavaszi rügyeiből áll. A teát Malajziában érlelték. Ez is egy nagy tea.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat két rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.