Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Yang Pin Hao 杨聘号 Jinghongból igazi kövület a puerh gyártók közül, tulajdonképpen a legrégebbi eredeti brand. 1911 óta létező márka, de az elmúlt évtizedekben többször is gazdát cserélt. Itt a mai cég honlapja, közepes árkategóriát képvisel a főleg Yi Wu hegyi teákat feldolgozó cégek piacán. Ez a tea kora tavaszi, rügyes, tisztán Yi Wu hegyi tea, amit feldolgozás után Malajziában érleltek. Fulladt, fütstös kezdés után még mindig harsány jegyeket mutató torokreszelő sheng. A füst hamar múlik, az egyensúly megvan, de próbára teszi a türelmünket. Érlelt teákat először kóstolók talán nehezen fogják érteni.
A tea szerepel a legjobb puerh teákat bemutató katalógusban.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A tea a legjobb puerh teákat felvonultató könyvben.