Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2000 előtt a Xiaguan teái a CNNP logója alatt jelentek meg. A 2000 utáni időszak első és legemlékezetesebb teája az aranyszalagos tuocha csak pár évig élt. 2003-ban a fenti papírban, a legalul látható műanyag csomagolásban mutatták be a cég daru márkájának te-ji, azaz különleges minőségű (special grade) tuocháit. Ez a második évad 2004 Te Ji teája, amit 10 évig Malajziában érleltek, ami jelentősen előremozdította a mélyülését, érését. Ősszességében nem jobb, vagy rosszabb, mint az eddigi etalon 2005-ös tea. Amaz száraz érlelés, ez pedig azon kívül, hogy maláj trópusi, még nedves is Emiatt erős tanninos alappal indul és mintegy 10 felöntésen keresztül egyenletesen tartja is a formáját, onnantól viszont már nincs kedvünk a hígabb változatokhoz. Szánkban az eleje kifejezett,utána egy mély űr következik és némi kesernyésség, majd a nedves édeskésség. Aki szeretne mély, öreg teákat kóstolni, annak jó választás, de a 6 grammos szabályt itt tényleg érdemes betartani.
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.