Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Xiang He Hao Teaüzem Yiwu Mahei teája 2003-ból. Teljes egészében kézzel szedett, feldolgozott és (lábbal) préselt 150 éves vad fákról szedett sheng puerh tea, ami kitűnő levélosztályú, Hong Kongon érlelt, már jelentősen sötétült. Azt mondják 1 év Malajziában, vagy Hong Kongon annyit ér, mint 3 év a kontinensen és valóban ezek a teák mesterségesen gyorsított érlelés nélkül is finomra sötétültek. A lepény 400 grammos, itt 50 grammot kínálunk belőle. A műfény feltárja a levelek eredetét, a napfény igazi, aktuális állapotukat. Nem hosszú tea, 12 felöntésig társalog velünk, ereje van bőven, semmi fanyarság.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.