Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni. Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A
Dadugang Tea Üzem 大渡岗 egy állami teagyár volt, amit 1981-ben alapítottak, 1999 a puerh privatizálása óta a Long Yuan (龙园) Teaüzem (Sárkány park) "üzemelteti", az azonos nevű Long Yuan Hao 龙园号 márkanévvel. A Long Yuan főleg Yiwu hegyi teákat kezel. Az itt bemutatott tea a Xishuangbanna Tea Association alapításának 20. évfordulójára gyártott prémium tea 2002 őszi és 2003 tavaszi gu shu vad tea levelekből. A tuo lyukába bújtatott kis emléklap erről szól. A tea jelentős érésen ment át, nem a megszokott kunmingi száraz íz, hanem szubtrópusi, félig nedves érlelés terméke. A megjelenés egészen érett képet mutat, az öntet sötétnarancs, finom, telt, a későbbi felöntésekben is erős, nem árt mellé (elé) némi sajt, vagy más savlekötő anyag. Itt a cég weblapja, lehet csemegézni. Pár tuot kínálunk csak.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.