Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2002 Yiwu szelleme érlelt sheng élő puerh tea
Yunnan szubtrópusi éghajlatú déli szegletében tárolt 2002-es sheng puerh tea tavaszi Yiwu hegyi szedésből. Ez még jóval a betelepítés előtti korszak, amikor még főként ligetes fákról szedték a teát. A teának van némi nedves érlelt jellege, ami főleg egy egyöntetű, karamellizált édességben mutatkozik meg. Annyira sima, egyöntetű, hogy már-már unalmas és ahogyan lenni szokott az erőt is számonkérjük rajta. pedig van ereje, de az erő elmegy a karakter felszínen tartására, ami sok felöntésen keresztül sikerül is neki. Ha valaki tipikus nedvesen érlelt teát keres, választhatja ezt a teát is.
Az ősi szellem, ami a tea nevében tényleg szerepel, némileg megtévesztő. A 2000-es évek előtt Yiwu termelői nem foglalkoztak a tea tárolásával érlelésével, értékének tárolás révén való növelésével. Ők csak elkészítették a teát, meglehetősen nyomott áron eladták és kész. Arról, hogy az érleléssel a teák ára jelentősen nő, csak visszalátogató tajvani teakedvelők tudósításaiból értesültek, de akkor már késő volt.