Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2001 még csak tegnap volt. Akkor miért érlelt? Azért mert nem tegnap volt, hanem maholnap 7 éve. 7 év egy shu puerh életében már maradandó nyomot hagy, különösen ha tavaszi, erős, élettel teli teáról van szó. Nem szaporítom tovább a szót, erről a teáról már megszületett a teánál sokkal kevésbé jelentőségteljes ismertetőnk, kattintson ide, azóta csak jobb lett. http://www.teautja.hu/teahaz/menghai_7572.html. Aki nem szeret kattitgatni, annak összefoglalom a teát egy mondatba. Szerény külső jegyek, visszahúzódó színű öntet, erős, nagyon erős mentás, kámforos felhangokkal, amik még akkor is folytatódnak, amikor a tea vízzel válik egyenlővé.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A 2001-es kiadás jellegzetes elmosódott pecsétnyomata.