Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Néha van egy álmom. Van egy házam, fák veszik körül, szerény kerttel. A ház padlásán, teaház, nyáron a nyitott ablakokon beköszönnek a fák. Minden este eljönnek az ismerősök, barátok, majdnem, vagy sosem azok, leülnek az alacsony bambusz és rusztikus faasztalokhoz kérnek tőlem egy érlelt sötét teát és boldogan töltik az estét. Aztán felébredek. A teák már meglennének. Ezt itt akkor préselték 45 napos fermentálás után 7572 lepénybe, amikor az ország és vezetője az évezred napfogyatkozását várta. Aznap jellegtelen, felhős volt az ég.
20 éves, érlelt, nagy formátumú puerh tea. A 2001-es mindazonáltal szerintem izgalmasabb
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat két rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.