Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
1999 volt a nagy váltás éve a puerh teák történetében. Felszabadultak az exportkvóták, szocialista módszerekkel, de privatizálhatóvá váltak termelőszövetkezetek, agrártermékekket gyártó vállalatok, felsejlett a gazdag jövő. A két óriás, a Menghai és a Kunming Teaüzem vezetői nem sokat hezitáltak, hatalmas kapcsolatrendszerrel és tapasztalattal a hátuk mögött saját cégeket alapítottak. (Haiwan, Liudachashan). A Haiwan első önálló kiadása volt ez az őszi lepény. Olyan, mint minden prototípus. Kompromisszumok nélküli, megfelelő anyagból készült, időtálló darab. Régen cseres hatalmas alapjai voltak érzékelhetőek. Mára a test és a zabolátlan csersavak mély, zamatos azsalt gyümölcsökkel társulnak. Érdemes volt várni.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.