Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni. Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen.Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Évtizedeken át és még ma is meghatározó állami monopólium volt a CNNP (China National Native Produce & Animal by product Import Export Corporation). Ez a név szerepelt ilyen, vagy olyan formában minden puerh teán egészen 1998-ig. A CNNP egyrészt egy rizs, búza és narancs árus óriás szörnyeteg, másrészt a puerh modern üzemi gyártástechnológiájának bölcsője, ily módon a hagyományos technikák átmentője is. Tea "alegységének" webcím itt: http://www.teachina.com/index2.htm.
Az alábbi tea szintén egy Gao Ji, azaz magas minőségű tea, amit 1997-ben préseltek előző évi alapanyagból, így egy 22 éves teát kóstolhat, aki belevág és ígérjük, hogy nem fog beletörni a bicskája. Maláj érlelésből származó, penészes, édes, dohos illatú, hosszú, édes ízű, néha csípős, nagy tea.
1997 Zhong cha érlelt royal shu puerh tea tégla
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.