Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Yunnan Cui Ming kínai zöld tea.
A Cui Ming sok teavidék zöld és zöld oolong teájának neve, jelentése 翠明 jádezöld ragyogás.
A Cui Ming általában Simao ültetvényeiről származó magashegyi zöld tea egy rügy-két levél szedéssel. A március elején szedett tea fő erénye a frissesség, majd pár hónap elteltével egyfajta kisimult, nem agresszív zöld tea íz, amit hosszú ideig képes megtartani. A Zhao Chun mellett a másik kínai zöld, ami a következő évben is élvezhető marad. Simao magashegyi vidékén termett.
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.