Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Yu Lu 玉露 azt jelenti jáde csepp, ami ugyanaz, mint japánul a gyokuro és ugyanazt, mint kínaiul a sheng az élő puerh tea első írásjele. Mindeközben hívhatjuk ugyan kínai gyokurónak, mégis egyértelmű, hogy ez a finom mengdingi tea nem gyokuro, mert a gyártási folyamatból hiányzik a minden gyokurót és matchát azzá tévő árnyékolás és szelektálás. Sebaj, megelőlegezzük a kínai gyokuro nevet és ez biztosan jobb eredménnyel jár, mint a kínai sencha esetében, ahol a gyártók általában megelégszenek az alapszabályok betartásával, de nem törekszenek kézműves odafigyelésre és változatos stílusra. kivételes minőségre. Ez a tea bizony kívételes csupán pár tucat tea a társa a kínai gőzölt teák klubjában, főleg Hubeiből és Zhejiangból. A hegyes és vékony tűre sodort leveleket 50-70 Co-ra visszahútött vízzel öntsük fel óvatosan és 1-3 perc eltelte után vizsgáljuk meg az eredményt, ami sűrű, olajos, kesernyés édes és hosszan csengő lesz. Az igazi gyokurókat itt találja , más, ilyen jellegű kínai teát pedig sehol sem talál.
A Mengding hegy teáiról részletesebben itt olvashat. >>>>
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.