Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
灵山 Ling Shan Cha
Guangxit jobbára a Liu Bao és más hei cha teák hazájaként ismerjük, pedig más is található ezen az erősen tagolt területen.
Először is a magashegyi platón, akácsak Yunnanban itt is találhatók őshonos teafák. Van aztán organikus jázmin és osmanthus és ebből következően mindenféle ízesített, virággal díszített tea. Vannak továbbá magas színvonalú, de kevéssé ismert zöld teák, amelyekből már jónéhányat bemutattunk az elmúlt években.
Li Jiang Mao Jian, Guangxi Lu Luo, Nan Shan Bai Mao Cha, most pedig a Ling Shan Cha Dél-Guangxiból Qinzhouból, a négy nagy kínai kerámiastílus egyikét képviselő azonos nevű kerámia vidékről.
Ammi ennél is lényegesebb, hogy ez egy Ming Qian Cha 明前茶, azaz tavaszünnep előtti tea. Ezt a teát március elején szedték. A tavaszünnep előtti teák a kínai birtokteák korai változatai általában valamilyen mikroklimatikus tényezőnek és erre használt fajtáknak köszönhetően korai termésű teák, mint a Long Jing szedését majd egy hónappal megelőző Long Jing Da Fo.
Termetes, sodort rügyek, krémes, friss, shincha jellegű, lágy íz.
Egy év alatt komoly változáson megy át ami előnyére válik, elsősorban mélyül .