Kosár
Az Ön kosara üres

Jázmin a tiltott nap alatt


  • Eredet: Fujian, Kína
  • product.gyarto: Pinpinxiang Teaüzem
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Jázminnal kevert magashegyi zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


1 790.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

Jázmin a tiltott nap alatt - A tea ízesítése

  organikus jázminnal kevert kínai zöld tea   Kezdetben volt a tea minden nélkül, illetve már ez sem igaz, mert a Tang dinasztia teáját bizonyos elbeszélések szerint gyömbérrel, borssal, sóval is ízesíthették. A Song dinasztia teáihoz már semmit sem tettek, az első jázminnal ízesített teákról pedig a Ming dinasztia elején szólnak a tudósítások. Pontosabban nem jázminnal ízesített teáról, hanem vízről volt szó. de még ez sem helyes, mert a jázmint még véletlenül sem az ízéért tették a teának szolgáló vízbe. 

De valjában nem is itt kell kezdeni, hanem az új arisztokrácia történeténél. A Ming dinasztia új uralkodóosztálya természetesen igyekezett megkülönböztetni magát, de rossz lelkiismerettel, védekező módon elszigetelődött, félrevonult. Az új urak díszesen faragott szeparékban ültek össze egy kis tereferére és a nagyvárosok teához felszolgált rossz minőségű vizét állandó forralással igyekeztek fertőtleníteni, amitől az ízetlen túllágyult vízzé vált. Így hát a kötelező higiéne és az elzárkozó gazdagság hamar állandó kedvtelést találtak a teában. Azt nem tudni, hogy az új kor új teái kerültek a jázminhoz, vagy fordítva, de arra vonatkozóan maradtak fenn források, hogy az urak külön számukra termesztett jázmint kevertek saját kedvelt zöld teáikhoz. A jázmin sokféle, van, amelyik csak szép, van amelyik enyhe illatú, de néhány fajta olyan töménységű kemikáliát használ, ami már mérgező lehet, émelygést, irritációt okoz. Ezeket a jázminokat a scented technikával egyszerűen a tea mellé fektetik, ami átveszi az illatát. Más jázminok kevésbé illatosak, de olajaik erősen antiszeptikusak, baktériumölő hatásúak, ezeket keverték a poshadt vízhez és hitték magukat védettebbnek a betegségekel szemben. Innen a név is, mert csak  a leggazdagabbak juthattak hozzá. 

 Ezek a jázminok teljes virágzatukkal megjelennek a teában. Ilyen jázmint ma is nagyon nehéz találni Kínában, a pár dollárért vásárolható jázmint csak dekorációként lehet a teába visszakeverni, íze, illata, hatása semmi. Amit itt mutatunk ritka jószág, felöntve hamar megmutatja igazi énjét. Paradox módon ebben az összetételben inkább a tea lágyítja a jázmint, nem pedig fordítva. Vastag húsleves illata száll fel az első felöntéskor, Vegetaés más fűszerkeverékek emlékét idézve. Az élmény csak a harmadik felöntésre kez tisztulni, ekkor a tea lép előtérbe, az ötödik felöntéstől kezve pedig mindkettő egy harmóniában édesül. Nagy tea. Igazán így kellene csinálni. Mindenkinek megvan a saját zöld teája, ahhoz pedig kisebb, mondjuk egy évre való fél kilogrammos adagban hozzá kellene keverni a saját organikus jázminunkat. Az illatos kellemes jázmint pedig meghagyni a menyasszonyoknak.

A tea és a jázmin találkozásáról itt látható egy fantasztikus film.

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

organikus jázminnal kevert kínai zöld tea

organikus jázminnal kevert kínai zöld tea

organikus jázminnal kevert kínai zöld tea   organikus jázminnal kevert kínai zöld tea   organikus jázminnal kevert kínai zöld tea   organikus jázminnal kevert kínai zöld tea