Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
E-Mei Shan az Emei hegy Zhu Ye Qing türkizzöld bambusz rügyei
A szecsuáni teatermelés két fő területe a Yaan környéki Mengding hegység és a délkeletre fekvő Emei hegység. A két terület alapvetően különbözik egymástól földrajzi adottságaiban és a teák gyártási filozófiájában. Az itt bemutatott Emei hegyi Zhu Ye Qing, azaz türkizzöld bambusz rügyek száraz, virágos, hosszú utóízű öntetet adnak egy sokáig eltartható zöld teból. A rügy még ki nem nyílt sárkányfog rügy. Elkészítéséhez 4 gramm teát használunk, 75-85 Co fokos lágy tisztított vizet, 1-1,5 perces felöntésekkel. A felöntések hossza inkább a felöntés jellegétől (odafigyeléstől, mozdulatoktól) függ, mint bármi mástól. Ez a tea a legkönnyebben hasonlítható borhoz, vagy bármilyen más kulináris termékhez. Ha bor, akkor chardonnay, ha nem, akkor zöldborsó, ha virág, akkor is. A teáról és annak kulturális környezetéről hosszabb lélegzetű bemutatót itt olvashat. >>>>
A teának itt kínált kiadása magas minőségű, éles, erős, 6-7 gazdag felöntést ad. Különösen az erős senchák rajongóinak (Takaragi, Horaien Seiryu) ajánljuk.
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.