Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Dong Ting 洞庭 Bi Luo Chun碧螺春 , "a tavasz jádezöld csigái" kora tavaszi szedésű special gade, különleges minőség. Ez jóval magasabb, mint sok más teavidék átlaga, vagy csúcsteája, a rügyek havas barkája itt is megmarad, a csigák olyan picinyek, hogy nem is tudjuk elképzelni, hogyan sodorhatták ilyenné (nem pálcikával), de kicsivel több a zöldebb levél, ami ízben is voltaképpen barátságosabb érzetet eredményez. Telt, minden irányban táguló meleg, édes ízek. Egy kiló teában kb 60.000 kézzel szedett rügyecske, fiatal levélkezdemény van.
Kezdőknek talán ez a kategória a legjobb. A Ji Pin kategória nagyon havas, jeges, mégis telt. Lentebb egy videó, amelynek vége felé jól látszik a sodrás finom mozdulatsora.
Az ilyen törékeny rügyteákat nem felöntjük, hanem óvatosan beleszórjuk a vízbe. A vizet legalább 70-75 Co-ig érdemes visszahűteni. Az első három felötés kb. 1 perc, ezt követően használhatunk forróbb vizet és hosszabb felöntéseket.
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Összeakadt
Balra a special grade, jobbra a Ji Pin.