Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát. Ezt a teát nem felöntjük, hanem óvatosan beleöntjük a visszahűtött vízbe,
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és a mozdulatok finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Yaan Mengding termőterület legdrágább teája a Shi Hua 蒙 顶 柿 花 , ami annyit tesz: sziklavirág. Ugyanmakkor Kínában ugyanezzel a névvel említik a kaki virágát is, szóval lehet költői kép és konkrét virág is. Ki nem nyílt kora márciusi messze a tavaszünnep előtt született, prémium zöld tea.
A Mengding hegy teáiról részletesebben itt olvashat. >>>>