Használjon 65-75Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gramm teát, előmelegített teaszettet.
Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést kap. A felöntésekhez használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Marukyu-Koyamaen shinchái a legjobb Uji teák előhírnökei.
Három típusú shinchát mutatunk be. A Kin, az arany fokozat, (tea nyelven gyokujou), a Gin az ezüst és van még egy Tokuse (különleges) minőség is, amit mi átlépünk. Ezek a teák mind különféle minőségű új senchák keverékei (blendjei), a mi értelmezésünkben mind tea embriók.
A shincha kin összetett, magas minőségű japán rügytea. Az alapja lágy, gyokurót idéző íz, de ez egy igazi sencha olyan friss, amennyire csak lehetséges, hosszú, sokáig a szánkban bolyongó ízekkel.
2006 óta mutatjuk be maruky-Koyamaen shincháit. A legrégebbi még élő mintánk 2009-ből van, mára igazi "kuradashi" érlelt tea vált belőle.
2018-as év nehéz év volt, sokáig tartott a tél és az azt követő tavaszi hideg, de végül jó minőségű teák születtek.
2019-es év még nehezebb, de megint sikerült egy finom tartalmas shinchát bemutatni.
2020 végre régen várt, kiváló minőségű teát hozott.
2021 a meleg tavasz miatt húsos, zsenge leveleket hozott, nagyon jó minőségű teát adott.
2022 rendben
2023:
A gyártó decemberig garantálja minőségét. 1 éven túl finom, érett tea élmény kevesebb csillogással és kevesebb éllel, de magasan az átlagos teák felett.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a shincha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.