Használjon 65-75Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gramm teát, előmelegített teaszettet.
Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntésekhez használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Marukyu-Koyamaen shinchái a legjobb Uji teák előhírnökei. Három típusú shinchát mutatnak be. A kin, az arany fokozat, a Gin az ezüst és a Tokusen (különleges) minőség. Ezek a teák mind különféle minőségű új senchák keverékei (blendjei), a mi értelmezésünkben mind tea embriók. A Kin meleg, lágy, teljes, amolyan természetes gyokuro hatású, a Gin egy tökéletes sencha. A tokusen egy őn. különleges minőségű, a mi fogalmaink szerint mindennapi tea. Mi mindennap legalább ilyen teákat iszunk. Egészséges keserűséggel, finom éllel mar bele a szánkba és tudatunkba, élénk, erős, nagyon erős, éles tea, ami beindít, megmozgat és ami után nehéz megállni. Ereje a gyártó által feltüntetett lejárat után is bőségesen elegendő egy nagyszerű teázáshoz.
2018-as év nehéz év volt, sokáig tartott a tél és az azt követő tavaszi hideg, de végül jó minőségű teák születtek.
2019-es év még nehezebb, de megint sikerült egy finom tartalmas shinchát bemutatni.
2020 végre régen várt, kiváló minőségű teát hozott
2021 a meleg tavasz miatt húsos, zsenge leveleket hozott, nagyon jó minőségű teát adott.
2022 rendben
2023???
A gyártó decemberig garantálja minőségét. 1 éven túl finom, érett tea élmény kevesebb csillogással és kevesebb éllel, de magasan az átlagos teák felett.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a shincha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.