Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A japán teák sosem frissek és mégis mindig azok. A tavaszi szedést követően közel fél évig érnek.
A japán teaültetvényeken a shincha mellett a legfontosabb bemutatótea a tsubokiri időszak reprezentatív teája. Október végére, amikor a teaházban a hidegek eljövetelével megnyitják a teaház közepén fekvő tűzhelyet eljön az ideje az idén májusban szedett teát tartalmazó korsó megbontásának. A gyokuro és a matcha esetében ez ténylegesen egy szertartás, míg a senchák kevésbé formálisan, de lehetőség szerint díszcsomagolásban érkeznek a vevőkhöz.
Ez a tsubokiri, a teáskorsó felnyitása. Ez a japán tea egyik legfontosabb eseménye. Az itt kínált tea Marukyu-Koyamaen két ünnepi senchája közül az ezüst fokozat díszcsomagolásban. Ez a két tsubokiri sencha közül a könnyebben emészthető, de sok tekintetben izgalmasabb, mint az arany, különleges, a hagyományos, Uji japán tea ízeket bemutató tea.
Finom, kiterjedt, ezüstös íz.
2018-tól a tasak 80 grammos.
A tubokiri teákról az új tea bemutatásának szertartásáról itt és itt olvashat.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.