Shizuoka Inaguchi sencha, ami nevét a fajta nemesítőjéről, Inaguchiról kapta. Inaguchi nem kutató biológus, hanem egy teatermelő volt, aki a hagyományos, helyi teafajtákat kutatta és keresztezte. Az ő nevét őrző kawanei teák legritkább tagja, a 600 méter magasan, csak itt termesztett fajta, 1988-ban született. Annyira ritka, hogy feltehetően az interneten felbukkanó teák ugyanabból az alomból származnak. Alul széles és meglehetősen kitartó asztringens jegyeire felül herbás virágos köntös terül némi umamival. Második felöntése nem erősödik, csak derűs, kitartó. Endemikus tea, amit szívesen újrakóstolok és végeredményben ez az, ami számít. Hattori úr apukája szerint a nagyüzemi termelés beköszönte előtzt ilyenek voltak a teák Shizuokában. A japán tea somelier szerint a jövő teáját kóstoljuk.
EU, japán és amerikai rendszerben is BIO tea
A teáról és Kawanéról itt írunk hosszabban.