Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát.
Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Ez a kísérleti teánk elfogyott, legközelebb májusban lesz kapható.
Shizuoka gaba midori japán zöld tea.
Állítólag már nem is vita tárgya, hogy az étkezéssel magunkhoz vett gaba nem jut át az agy-ér gáton, ezért mindegy, mennyit vesz magába az ember. Mások azzal érvelnek, hogy a kísérleteket szintetikus gabával végezték, itt a teában pedig a gaba egy komplexum része. Ami viszont biztos, hogy a tea aktív aminosavjai (L-theanin) gaba (továbbá szerotonin, dopamin, glicin) termelésre serkentik a központi idegrendszert.
600 mg/ kg gaba tartalmú friss japán zöld.
Édes, erős, a szájban középen marad.
Fejenként elég belőle 3 gramm tea egy üléshez.