Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Szépen osztályozott, hegyesre sodort sencha.Selymes, friss illat. Szúrós lesz. Öntete gazdag, továbbra is frissítő, selymes, amit némi fanyarság húz alá. A sencha Takaragi bizonyos értelemben, beleértve a mindennapos felhasználást és az ünnepnapok luxusát, Marukyu-Koyamaen legjobb senchája kontrasztos és selymes. Sencha hívők teája.
A Takaragi az az árkategória, ahol több ezer teatermelő tevékenykedik és kínálja termékeit, legtöbbször úgy, hogy ez a közép, vagy felső középkategóriás teája, általában a műhely bemutató teája.
A Marukyu Koyamaen senchákban két vonal fut párhuzamosan.
Yuzuki
Takaragi
Horaien
Unjyo
ez a hagyományos , kesernyésebb, klasszikus Uji sencha vonal
és a
Shigaraki
Kotomidori
Shuei
barátságosabb, melegebb krémesebb zöld tea vonal.
Hosszú távon az első csoportra szavazok.
Sencha hívők teája, hozzá hasonló csak valamelyik, leginkább az ezüst shincha.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.