Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A Shigaraki" név valami olyasmit jelent: " a Szépség Bíbor Oltára. A Shigaraki név a hagyomány szerint a"Shigeru-ki" azaz gyönyörű rengeteg szóból származik és a villa körül elterülő határtalan erdőt jelölte. Shigaraki később, (csak pár hónapra) Japán első fővárosa lett és a legrégebbi japán kerámiaközpont is egyben. A Shigaraki ma sokféle technikát és stílust jelöl a különféle japán művészetekben, megjelenése naturális, rusztikus, de lesimult formákba ültetve. A tea elképesztő módon Shigaraki. Sima, mint egy vacsora utáni desszert, puha, krémes, nyalakodós tea.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.