Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Az Ujiban működő kis számú teatermelő gyakran hivatkozik teáinak nevében a szülőhelyre, a japán tea fizikai, szellemi központjára, Kyotóra. Kyoto a csillogás, a hagyomány, az elegancia és egyúttal Japán szimbóluma. Kyotót és a fenyővirágzást idézni a tea nevében egyfajta garancia. A piac hamar kidobja az ablakon a műeleganciát. Koyamaen legnagyobb érdeme azon túl, hogy új stílust vezetett be a matchák és a gyokurok világában éppen az, hogy az ilyen, kifinomult, teljes ízű teákat eléhetővé tette az alacsonyabb árkategóriában. A Kotomidori egy könnyen befogadható, friss, elegáns zöld tea.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.