Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Első felöntés 1 perc, második felöntés 30 mp, majd használjon egyre hosszabb, egyre forróbb felöntéseket.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A Tsuyu Hikari egy Shizuokában kifejlesztett hibrid, amit a jó fagytűrő Shizu 7132 és a főként gyokuro alapjául szolgáló Asatsuyu keresztezésével hoztak létre a hetvenes években. Mi teaházunkban kevéssé propagáljuk a különféle tea fajták (cultivar) ismeretét, de a japán teák esetében ez egyre inkább a sznob professzinalitást jelző elvárás. Szóval ez egy Tsuyu-hikari, ami kevéssé terjedt el a tömegtermelésben, meglehetősen ritka fajta, ennek ellenére tele van a teás internet vele. Ha a Tsuyu hikari ritka mint a fehér holló, akkor a kawanei tsuyu hikari már olyan ritka, mint a hatszáz éves gushu puerh (azzal is tele az internet).
Robusztus, nagy, telt levelek, elbűvölő illat, tényleg, különleges, izgalmas virágok, hirtelenjében nem is emlékszem ilyen intenzív levél és öntet illatra. Az öntet képeiről is látszik, hogy sok teát használtam kis kannában, pedig nem, rendes adag, 8 gramm, ebből következik, hogy az amúgy érthetően drága teából nyugodtan felezhetjük az adagokat. Erős, teljes vibráló íz, hosszú, nagyon hosszú nyugodt utóíz. Umami is van, de mellette a sencha is vidáman táncol. Az Inaguchi és az Okuhikari, Okumidori mellett heti egyszer nagy, gyümölcsös élmény.