Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Első felöntés 1 perc, második felöntés 30 mp, majd használjon egyre hosszabb, egyre forróbb felöntéseket.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt
Tavaly nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a kawanéból származó teáinkról, különösen az Okuhikarit szerették, de azt az idén nem vásároltunk. Helyette az Okumidorit (おくみどり mutatjuk be, ami egy szintén shizuokai őshonos fajtára támaszkodó nemesítés. Apja a Yabukita, anyja viszont a Zairai #16″ (静岡在来16号), 1974-ben született sencha termelésére. A zairai, mint vad, avagy bennszülött fajta megjelölésről itt ejtettünk néhány szót. Viszonylag későn rügyezik, fagytűrő és bőtermő, kevéssé fanyar, lágy zöld ízű, különös módon az öntet színe is inkább a zöld felé hajlik könnyed frissítő umami ízzel.
EU, japán és amerikai rendszerben is BIO tea
A teáról és Kawanéról itt írunk hosszabban.