Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Hoshino Seichaen különleges minőségű sencha. Az ültetvényen sencha No 85 néven fut, mi ezt isszuk a legszívesebben.
Minden japán gyártónál van egy viszonlyag szélesebb mindennapi teázásra alkalmas teákat biztosító alap, van egy biztos közép, az lehetne a special grade - különös minőség, efelett egy tokuse, vagy kiváló minőség, és az ezt követő csúcsteák.
Ez a kiváló minőségű sencha puha, selymes, tartós, gyokuro szerűen tartalmas, édes is és sokszor felönthető. Sajnos nem tudom más gyártók teáihoz hasonlítani, annyi a tea, mint csillag az égen és mégis minden csillag egyedi.