Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Nihon no aji meicha japán sencha zöld tea Shimane tartományból. Ahogy itt már kifejtettük, a tea szülővárosa Tsuwano-cho inkább a délebbi Yamaguchi (Hagi) tartománnyal ápol természetes kapcsolatokat. A vidék klímája mérsékelt szubtrópusi, szinte mindennap esik az eső, nagy a hőmérsékletkülönbség a nappal és éjszaka között, ideálisak a körülmények az ízes teák gyártására, de a terepviszonyok miatt mégsem elterjedt tevékenység ez. A mi teánk termelője Kawata-en úr, sajátos, finom ízléssel. Ezt a teáját a tasakon is látható felirattal 日本の味 Nihon No Aji (japán stílusú) 銘茶 Meicha (különlegesen válogatott, magas minőségű teának), magunk között szerénytelenül a senchák királyának nevezi. Sokféle király van, nagyravágyó, hermelines, és pragmatikus uralkodó, ez a tea ez utóbbi kategória tagja. Nagyon gyümölcsös illat a levélen és az önteten, finom szájfacsaró, de nagyon hosszú íz. Izgalmas, visszatérésre serkentő tea. Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi. Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt. Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>> További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon. |